årets marknadsförare 2019
hemsida (2).png

Vi är överväldigande. STORT TACK

Motivering Guldstänk

Årets Marknadsförare 2019: Björklunds Kafferosteri

Det här är smart och äkta marknadsföring när den är som bäst, och så blir det förstås när allt börjar med nörderi och en vilja att dela med sig till andra av sin passion. Årets marknadsförare tar oss tillbaka till den enklaste formen av relationsmarknadsföring: Att göra något bra och dela med sig för att locka kunder. Utmaningen är extra stor eftersom det gäller något som de flesta av oss har en stark relation till. Vår vinnare har byggt upp en engagerad grupp ambassadörer på hemmaplan, och har på så sätt stadigt ökat på kundkretsen. En del av lösningen är den strategiska namnsättningen av produkterna och den genomtänkta designen. Plötsligt har man tagit positionen som västeråsarnas självklara gå-bort-present. Nu är det dags att ta steget ut på den globala arenan och få Sydkorea att brygga västeråskaffe.

Björn Sievert
24 Kaffesmaker
IMG_5382.JPEG

Vi är två rostare som har en sak gemensamt - Vi gillar gott kaffe.

Vi har en mängd goda smaker som vi ofta jämför sida vid sida. Vi njuter av den mångfald som finns i kaffets värld! Med den här boxen vill vi även ge er möjligheten att få uppleva kaffets breda smakpalett. Vi gillar att visa hur ursprung, böntyp, process och roststil påverkar koppen som du dricker.

Johan & Per

Låt oss presentera #24kaffesmaker. Finns för FÖRBESTÄLLNING nu! 24 dagars ursprungsmärkt specialkaffe med en smakresa från fruktigt till nötigt längst med kaffebältet. Detta är ett unikt samarbete mellan @bjorklunds och @kafferäven, mellan Göteborg och Västerås med tolv kaffen från varje rosteri som ger dig nästa stora upplevelse i kaffets värld.  

Första rostningen görs och skickas i mitten av oktober och framåt.

Björn Sievert
Nyhet! Gachuiro AA
IMG_4858.JPEG

Gachuiro är en av fyra kaffe-stationer i Kiama Farmers Cooperative Society som först registrerades den 4 januari 2005. Föreningen har fyra fabriker; Gachuiro, Ichuga, Kiamaina och Kiangundo med sitt huvudkontor vid Barichos. Varje fabrik finns inom en område som företräds av en lendingskommité, som tillsammans utgör en styrelse. Detta för att kunna kontrollera och säkerställa kvalitén i de olika områdena. Kiama Farmers Cooperative Society har 24 fast anställda som får stöd från säsongsarbetarna under skörd. Gachuiro-fabriken har 480 aktiva medlemmar; 260 män och 220 kvinnor. Gachuiros område är mycket produktivt och ligger i Nyeri på östra sidan av Mt. Kenya National Park ca 10 km från staden Karatina. Huvudskörden är i oktober till december och en mindre skörd görs oftast i april till och med juni varje år.

Böntyp: SL28, Ruiru 11, Baitan
Process: Tvättat
Odlingshöjd: 1700-1950 m.ö.h.
Producent: Gachuiro CWF
Ursprungsland: Kenya Region: Karatina, Nyeri

Björn Sievert
Nyhet! Juanachute
IMG_4855.JPEG

Juanachute tvättstation var en av de första i sitt slag. Luis Anastasio Castro, bättre känd som Don Tacho, var en innovatör inom kaffeodling och många andra har lärt sig av hans arbete. Juanachute består av flera olika områden i Tarrazú regionen eller ”zona de Los Santos” som den kallas lokalt. Hela processen kontrolleras från plantering av kaffeträd till försegling av jutepåsar med gröna bönor är allt under överinseende av Don Tacho. Don Tacho är stolt över sina gårdar, sitt jordbruk och slutprodukten och tar stort ansvar i att säkerställa kvalitén i alla led. I år är det andra året som han och hans familj anstränger sig lite extra för att hitta direkt kontakt med köpare. Kaffet växer på 1800 m.ö.h. och har smaktoner av karamell, hasselnötter och cola. Huvudskörden är mellan december till mars. Efter skörd torkas kaffet på upphöjda sängar i full sol i 14-21 dagar.

Böntyp: Catuai
Process: Red Honey
Odlingshöjd: 1800 möh
Producent: Luis Anastasio Castro
Ursprungsland: Costa Rica
Region: Tarrazú

Björn Sievert
KAFFEBAREN ÖPPEN NU PÅ FREDAG OCH ALLA FREDAGAR I SEPTEMBER
latteart_pouring.jpg

Vi öppnar kaffebaren under hela september mellan 11.30 till 16.30. Vi brygger kaffe och te med kärlek och ni får en chans att smaka och hitta er favorit bland vårt utbud. Vi utlovar gott häng och sprider doften av nyrostat kaffe.

Datum: 28/8, 4/9, 11/9, 18/9 & 25/9

Slakterigatan 10, ingång via innergården på Saluhallen Slakteriet.

Varmt välkomna önskar Johan med personal

Björn Sievert