TEaSORTIMENT
No. 1 björklunds blend
Svart te från ekologiska odlingar med toner av mogna blommor, röda bär och tropiska frukter
no. 2 japanese lime
Fyllig grön te från ekologiska odlingar smak med inslag av fräscha söta citrustoner.
no. 3 rooibos lemongrass
Rött te från ekologiska odlingar med ren och kraftfull smak av grön citrus.
NO. 5 earl grey special
Svart elegant te från ekologiska odlingar med mustigt fylliga toner av bergamott.
NO. 8 cobacabana
Varm somrig explosion av orange frukt och blommor, fräsch med söt avslutning. Svart te från ekologiska odlingar.
no.14 wild sallowthorn
Rött te från ekologiska odlingar med friska varma toner av havtorn och hallon.
NO. 10 spiced chai
En varm och kryddig Chai, som gärna sjuder tillsammans med mjölk och kryddas med honung.
no.17 sweet tropical fruit
Grönt te från ekologiska odlingar med söta och varma toner av gul tropisk frukt och jordgubbe.
NO. 11 elegant mango
Vitt te med lätta eleganta toner av söt exotisk frukt såsom mango, persika och ananas. Vitt te från ekologiska odlingar.
NO. 12 forrest fruits
Svart te från ekologiska odlingar med söta mjuka toner av blå och röda bär.
bryggtips
svart te
Bryggtemperaturen för svarta teer ligger emellan 96 - 98 grader. Anledningen med olika temperaturerna för de olika tesorterna är att smakämnen blir lösliga vid olika temperaturer, för varmt vatten resulterar oftast i att tebladen bränns. Svarta teer doseras en tesked per kopp och har en bryggtid på ca 4 minuter. Skall teet drickas med mjölk, låt det dra något längre. Var vaksam med bryggtiden eftersom tanninerna i svart te snabbt utvecklar en bitter smak.
vitt te
Bryggtemperaturen för vitt te ligger runt 75 grader, eftersom dess blad är något känsligare och lätt bränns vid för höga temperaturer. Eftersom det vita teet är så känsligt så bör bryggtiden aldrig överstiga 4 minuter. Det vita teets subtila smaker försvinner direkt då det blandas med mjölk och/eller socker och bör därför drickas rent.
grönt te
Bryggtemperaturen för grönt te ligger runt 80 grader, eftersom dess blad är något känsligare och lätt bränns vid för höga temperaturer. Eftersom det gröna teet är så känsligt så bör bryggtiden aldrig överstiga 3 minuter. Det gröna teets subtila smaker försvinner direkt då det blandas med mjölk och/eller socker och bör därför drickas rent.
iste
Blanda 10 gram te med 1 liter kallt vatten i ett kärl med lock, kyl i minst 3 timmar. Sila bort teet. Servera gärna med is och en skiva citron.
rött te
Rooibosteer är väldigt tåliga och kan bryggas vid 97 - 100 grader och bör ha en bryggtid på minst 3 minuter. Eftersom Rooibos inte innehåller några tanniner så kan teet i princip bryggas hur länge som helst. Så brygg teet efter hur starkt du vill ha det, starkare om du vill ha mjölk och socker till.
chai
Chai är en klassisk indisk kryddblandning. Sjud vatten och kryddorna i en kastrull ca 10 minuter. För en ännu bättre upplevelse; byt ut hälften av vattnet mot mjölk och tillsätt honung innan servering. Brygger du Chai som vanligt te, låt det dra några minuter längre.