KONTAKTA ROSTERIET

Adress: Björklunds Kafferosteri  |  Slakterigatan 10 |  721 32 Västerås
Telefon: 021-490 03 50
Lämna ett meddelande, så hör vi av oss!
För order vänligen maila: order@bjorklundskaffe.se

 
 

 

VI PÅ ROSTERIET

Här är vi som jobbar med och älskar kaffe.

johan björklund

Big boss

Rostare Björklund, ägare och grundare av Björklunds kafferosteri! Johan började sin väg inom mat och dryck med att gå gymnasiet med inriktning Hotell & restaurang. Utbildad kock för att senare hitta säljyrket, till att öppna rosteri i Västerås under 2013. Inspirationen till rosteriet fick han genom ett möte med en kund i Stockholm som rostade kaffet till sina enheter. Visionen om att bli Sveriges bästa rosteri lever vidare!

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-Det som absolut skulle kännas allra trevligast just nu måste ändå sitta utomhus vid vår lilla kaffebar i soliga Seoul och sippa på en fruktig Colombian, pga pandemin är det längesedan man kunde vara där på plats och njuta.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Oj! Den var svår... kanske jag redan har den! Att kunna rosta kaffe måste väl ändå vara en superkraft?

Vad är det konstigaste du ätit?
-Massor med tokiga saker, har man varit i Thailand så måste man ju utmanas och äta allt konstigt som dyker upp. Gräshoppa, skalbagge och krokodil typ.

Vilket är ditt favoritgodis?
-Det är väl ändå choklad i alla dess former. Dock ingen jävla apelsinsmak i chokladen. 

Hur dricker du ditt kaffe?
-Ljummet milt rostat med härliga sötsyrliga smaktoner helt svart såklart.


Nemi gomér

Produktion

Säg hej till vårt nya stjärnskott, Nemi Gomér! Denna glada tjej hittar ni vid packbordet, där hon tillsammans med teamet ser till att rätt kaffe blir packat i tid. Nemi kom till Västerås för studierna i Mekatronik och Kemi och till stor glädje för oss blev hon kvar i stan. Smålänning som hon är snålar hon definitivt inte på kärleken till utsatta och hemlösa katter. Hon driver nämligen jourhem för katter. Vi hoppas också att vi kan lära Nemi dricka kaffe snart!

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-Då skulle jag vara på en backpackresa i Australien och Nya Zeeland. 6 månader i varje land

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Kraften att transformera mig till vad som helst

Vad är det konstigaste du ätit?
-Har inte direkt något konstigt men skulle vilja testa gräshoppor, mjölmaskar och spindlar

Vilket är ditt favoritgodis?
-Äter sällan godis men ska jag välja så är det Yankie som blir första val

Fråga 5
Hur dricker du ditt kaffe?
-Är mer av en tedrickare. Det ska vara ett fruktigt te, hett som har fått svalna av glass. 


Marcel Gaisteanu-Melinte

Rostare

I november 2019 träffades Marcel och Johan på en kafferesa i Brasilien. Då drev Marcel ett litet rosteri och en kaffebar tillsammans med sin fru Alex i Bukarest. Johan och Marcel fann varandra och genom åren har Marcel till Västerås och hjälpt oss med rostningen till och från. Sen i våras hittar ni nu detta godismonster permanent i Västerås och vanligtvis framför rosten.

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-På en roadtrip genom Toscana tillsammans med min fru. Och njuta av det lokala köket och vinet. Eller möjligtvis Australien, på en av landets 10000 stränder.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Flyga!

Vad är det konstigaste du ätit?
-Tills dess jag friterat surströmming, skulle jag säga tjurtestiklar.

Vilket är ditt favoritgodis?
-Hario´s Guldbjörnar

Hur dricker du ditt kaffe?
-Svart, utan socker. Oftast brygg, men jag uppskattar även en espresso när jag behöver en extrakick koffein. Brukar göra några cappuccinos då och då också.

denise ravna

Produktionsansvarig - TJÄNSTLEDIG fr.o.m. 2024-02-17

Denna sprudlande och livsglada globetrotter är den tjej ni hittar överallt i rosteriets lokaler här på Björklunds. Denise jobbade tidigare på vårt café Westras Coffice men har nu klivit in i produktionen hos oss. Ifrågasätt aldrig Denise lunch, den är helig. På fritiden reser Denise så fort hon får chansen. När hon inte är på resande fot, umgås hon med vänner och familj, hon hinner även ett och annat krogbesök.

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-
I Miami, gärna på en strand, uteservering eller shoppinggata.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Teleportering, då hade jag kunnat dra till Italien och käka en schysst pasta på lunchrasten.

Vad är det konstigaste du ätit?
-
Rökt ankhjärta tyckte jag kändes rätt udda, på Essence för några veckor sen. Det var rivet uppe på en kronhjortsråbiff med tryffel.

Vilket är ditt favoritgodis?
-
Choklad!

Hur dricker du ditt kaffe?
-
Väldigt varierande. Ofta ljusrostat handbrygg, mellanrostat vanligt bryggkaffe (utan mjölk) eller gärna mörkrost i en cappuccino.

 

patrik jingåker

Transport / Produktion

På rosteriet finns Patrik "Putte" Jingåker som faktiskt har varit med sedan starten. Patrik sköter våra leveranser i Mälardalen och ser till att hyllorna är fyllda med nyrostat kaffe i Västeråsbutikerna. På fritiden gillar Patrik att spendera tid på gymmet, ta en promenad eller äta en bit god mat. Cigarrer är också ett intresse han som han helst kombinerar med en god kopp kaffe.

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-På en strand i Västindien

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Osynlig 

Vad är det konstigaste du ätit?
-Inlagda minibläckfiskar! -Va fan inte gott!

Vilket är ditt favoritgodis?
-Lakrits

Hur dricker du ditt kaffe?
-Gärna ljusrostat från Etiopien

 

Ömer Baskin

Produktion

Om du har besökt Saluhallen Slakteriet de senaste 6 åren - då har du med största sannolikhet sett Ömer. Efter att ha skapat onödigt många supergoda burgare, har han nu börjat hos oss på rosteriet. Något vi är oerhört glada för. Ömer har ett stort hjärta, en stor familj och ett enormt driv - vilken kille!

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-Vara i Turkiet eller Thailand och sola 😎

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Att läsa andras tankar.

Vad är det konstigaste du ätit?
-Falukorv och blodpudding.

Vilket är ditt favoritgodis?
-Saltlakrits ska det vara!

Hur dricker du ditt kaffe?
-Svart med socker.

björn sievert

Inköp

Björn har en bakgrund från restaurangbranschen, och som utbildad sommelier har han arbetat en längre tid med mat och dryck i kombination. Resan in i dryckesvärlden började 2001 då han började arbeta på Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Sedan dess, med något uppehåll, har han på ett eller annat sätt arbetat med mat och dryck. Björn fyller gärna rosteriet och kontoret med skönt gung i högtalarna.

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-Kryssa runt i Sydafrikas vindistrikt och dricka goda viner och äta god mat, fantastiskt ställe.

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Flyga vore fint

Vad är det konstigaste du ätit?
-Oj, det har slunkit ner både det ena och andra, insekter, kalvhjärna, fisklever och val mm. Men jag skulle nog sätta fårtestiklar på toppen. Blev bjuden på det utan att veta vad det var, fantastiskt gott.

Vilket är ditt favoritgodis?
-Anton Bergs marsipanbröd, choklad är bra gott.

Hur dricker du ditt kaffe?
-Svart, kroppsvarmt & ljusrostat.

 

mattias dimander

Produktion

På rosteriet hittar vi alltid den glada Skultunagrabben direkt innanför dörren. Vid packbordet regerar Mattias - här styr han allt packande med järnhand. Mattias har efter många år bakom lastbilsratten lagt handskarna på hyllan och arbetar på rosteriet sedan 2014. Träning är en viktig del av Mattias vardag, näst intill dagligen hittar ni honom på Jiu-Jitsu mattan i Hilti´s klubblokal.

FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-Varför inte Brasilien! Träna Brazilian Jiu-Jitsu och surfa 😎

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Att kunna klona mig

Vad är det konstigaste du ätit?
- Jag har inte ätit något jättekonstigt som jag kommer ihåg. Har däremot druckit ett glas gammal mjölk som blivit grön 😂

Vilket är ditt favoritgodis?
-Glass! Jo det är godis

Hur dricker du ditt kaffe?
-Mörkrostat och ostmacka är favoriten. Njuter gärna ett ljusrostat kaffe från Kenya ihop med choklad eller en uppfriskande Cold Brew Tonic

 

Linda Meijer

Produktionsansvarig

Denna livsglada tjej, har hängt på rosteriet sen våren -23. Nu tar hon steget in i administrationen som produktionsledare.

Linda behöver mycket kaffe för att tända på alla cylindrar, vi tycker att hon har hittat helt rätt! Fritiden ägnas åt sambo, hundarna och skridskoåkning.

Som gammal hockeyspelare får ni se upp på isen!


FEM FRÅGOR
Om nu inte på rosteriet, vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu och vad skulle du göra där?
-Ligga på stranden i Spanien och sola 😎

Vilken superkraft skulle du vilja ha?
-Att kunna prata med djur.

Vad är det konstigaste du ätit?
-Bläckfisksarmar.

Vilket är ditt favoritgodis?
-Choklad eller lakritsfiskar, kampen är benhård.

Hur dricker du ditt kaffe?
-Svart och mycket!